ВЕЙПІНГ ПРОТИ СИГАРЕТ

Вейпінг проти сигарет – вивчення відмінностей

12:10 AM - 01.05.2024

Вейп чи сигарети – основи

Якщо ви обираєте між вейпом та сигаретами, варто зрозуміти, що між ними спільного, і які існують відмінності. Вони обидва виробляють аерозоль, який ви можете вдихати, але спосіб, у який вони це роблять, не може бути більш різним.

Традиційні сигарети горять при температурі близько 800°C, виділяючи дим, який вдихають курці. Вейпи, в свою чергу, працюють з електронними рідинами, які нагріваються до набагато нижчої температури, також створюючи пар, який вдихають курці.

Яка різниця між сигаретами та вейпінгом?

Сьогодні, якщо ви скажете слово "сигарета", всі зрозуміють, що ви маєте на увазі. Воно назавжди пов'язане зі звичною формою білого паперового циліндра з фільтром на одному кінці, наповненого тютюном. Процес згоряння тютюну породив термін "куріння" - при запалюванні сигарети випускають хмари диму, не кажучи вже про сильний запах диму і купу попелу.

"Вейпінг" охоплює широкий спектр продуктів, від електронних сигарет до мод-подів та безлічі інших пристроїв. Його розглядають як альтернативу курінню, хоча відсутність тютюну у цьому процесі може трохи здивувати. Якщо ви шукаєте більше інформації про вейпінг, вам варто прочитати наш блог "Посібник з вейпінгу для початківців".

Електронні рідини проти традиційного тютюну

Пристрої для вейпінгу вперше з’явилися на ринку близько 20 років тому, і зараз існують тисячі дизайнів усіх форм і розмірів. Поряд з ними постійно розширюється вибір електронних рідин. Ви знайдете штучні ароматизатори, які варіюються від їжі та напоїв до фруктів і десертів, а також старі фаворити, такі як ментол і тютюн.

Багато електронних рідин також містять нікотин фармацевтичного рівня, але на цьому схожість закінчується, оскільки вони не містять тютюнового листя, як сигарети.

Плюси та мінуси сигарет проти вейпінгу

Вейпінг був запроваджений як альтернатива для дорослих курців, які прагнуть перейти від куріння сигарет або взагалі кинути палити. Тютюн не використовується, але вейпінг не є прямою заміною - тут є свої плюси і мінуси, які слід враховувати.

У деяких аспектах вейпінг як процес навіть більш помітний, ніж куріння. Зрештою, вони були розроблені, щоб імітувати його. Це означає, що це може бути не та непомітна альтернатива, яку ви шукаєте.

Вейп-пристрої працюють з електронними рідинами зовсім інакше, ніж сигарета, для викурювання якої в середньому потрібно близько п’яти хвилин. Капсули або контейнери для електронної рідини розроблені для роботи протягом кількох моментів вейпінгу, тож існує ймовірність того, що ви витратите на вейп більше часу, ніж планували спочатку.

Сигарети, вейпінг і розігрітий тютюн

Якщо ви цікавитеся курінням сигарет і вейпінгом, вам також варто розглянуты розігрітий тютюн. Ploom X Advanced пропонує інноваційний спосіб насолоди ароматом справжнього тютюну. Цей продукт зі зниженим ризиком¹, який забезпечує унікальне відчуття підігрітого тютюну, поєднуючи в собі потужні можливості для безпечнішого споживання.

Завдяки меншому впливу на навколишнє середовище, цей продукт є більш обережним і непомітним. Коли ви вставляєте тютюновий стік Sobranie в Ploom X Advanced, він нагрівається, виділяючи насичений тютюновий аромат, а не горить, як сигарета.

В залежності від того, де ви знаходитесь і з ким, Ploom X Advanced - це можливість насолоджуватися розмовами перед вечерею, не виходячи на вулицю та не пропускаючи останні новини, отримуючи при цьому задоволення від тютюну без диму, попелу та запаху тютюну².


Дізнайтеся більше про те, де можна використовувати Ploom X Advanced, у нашому блозі «Де я можу використовувати розігрітий тютюн?».

¹ Зменшення в середньому на 90-95% 9 токсичних речовин*

Ploom X — це наш інноваційний пристрій нагрівання тютюну який, на нашу думку, має великий потенціал як продукт із зниженим ризиком порівняно з курінням сигарет.

Ploom X демонструє в середньому 90-95% зниження рівнів 9 компонентів, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) для зменшення сигаретного диму.

Важливо: це не означає, що використання Ploom X Advanced є безпечним або усуває ризики для здоров’я чи залежності, пов’язані із вживанням тютюну. Жоден тютюновий виріб не є безпечним.

* На основі доступних даних, отриманих машиною, що порівнюють 9 шкідливих компонентів, рекомендованих ВООЗ для зменшення сигаретного диму, виміряних у диму стандартної еталонної сигарети (1R6F) і пари від Ploom X.

² Порівняння з курінням сигарет. На основі тестування сенсорної панелі, що порівнює інтенсивність тютюнового запаху сигаретного диму та пари від репрезентативних зразків нагрітих тютюнових стіків Ploom X.

Переглянути всі статті блогу

Наші останні новини та оновлення