ЕЛЕКТРОННІ СИГАРЕТИ ТА ВЕЙПИ

Які бувають типи електронних сигарет і вейпів?

11:50 AM - 01.05.2024

Як відрізнити електронні сигарети від вейпів?

Сьогоднішній ринок нікотинових пристроїв насичений широким асортиментом і новими термінами, що може викликати складнощі у виборі.

Для дорослих курців, які шукають альтернативи традиційному курінню і коливаються між електронними сигаретами та вейпінгом, ми пропонуємо простий посібник. Він допоможе розібратися в основних термінах і зробити обґрунтований вибір.

Важливо розуміти, що будь-який пристрій, який створює електронний пар, по суті, є електронною сигаретою. Саме через можливість генерувати пар для вдихання такі пристрої з часом почали називати вейпами.

Що таке вейп?

Відповідь на запитання, що таке вейп і які існують різні типи вейпа, проста: усі вони є формами електронних сигарет. Ці пристрої існують вже майже двадцять років і бувають усіх форм і розмірів - деякі з них більше схожі на сигарети, ніж інші.

Оригінальні електронні сигарети, також відомі під назвою «cigalikes»,  легко впізнати за характерним дизайном, що імітує сигарету. На відміну від традиційних сигарет, електронні бувають усіх кольорів веселки. Вони працюють з електронною рідиною, яка нагрівається, коли ви кладете пристрій у рот, і це створює пару, яку ви вдихаєте.

Усі різні типи електронних сигарет або вейпів працюють з електронними рідинами. Серед інгредієнтів вони містять нікотин, рослинний гліцерин, пропіленгліколь і ароматизатори. Для більш детального порівняння різних типів електронних сигарет чи рідин для електронних сигарет, ви можете прочитати блог Ploom "Розігрітий тютюн або електронні рідини".

Спільним для всіх електронних сигарет є те, що вони включають батарею, розпилювач і картридж або резервуар, який виробляє вдихувану пару. Ця пара утворюється шляхом нагрівання електронної рідини, горіння при цьому не відбувається.

Нагрівання, а не горіння

Ploom X Advanced і його унікальна технологія HeatFlow також використовують тепло для виробництва пари. Немає жодного спалювання, але на цьому схожість з електронною сигаретою закінчується.

Пристрій нагрівання тютюну від Ploom працює виключно з тютюновими стиками Sobranie, які мають більше спільного з сигаретами і при цьому схожі на електронну рідину. Стіки виготовляються зі справжнього тютюну і доступні в 5 різних смаках. У нашій статті "Нагрітий тютюн проти вейпінгу" ви можете дізнатися більше про ці способи куріння.

Оскільки Ploom X Advanced генерує тільки пар, без диму та попелу, і не лишає запаху тютюну¹, це робить пристрій більш свідомим вибором з точки зору комфорту оточуючих. І вам не потрібно виходити на вулицю або ховатися десь, щоб покурити.

Короткий посібник із різних типів електронних сигарет

Електронні сигарети або вейп-пристрої підпадають під одну з шести категорій.

1. Одноразові електронні сигарети — це цільні пристрої (акумулятор і електронна рідина разом), які ви викидаєте, коли вони закінчуються.

2. Електронні сигарети другого покоління більші, менш схожі на сигарети та постачаються з акумулятором, який можна заряджати за допомогою USB-кабелю, і, як правило, попередньо заповненим картриджем, який можна замінити, коли він закінчиться.

3. Далі йдуть електронні сигарети, які називають вейп-ручками (vape pens). Вони трохи більші, ніж сигарети, і найбільша відмінність полягає в тому, що ви натискаєте кнопку, щоб випустити пару, і заправляєте їх, доливаючи рідину в резервуар для електронних сигарет.

4. Потім з'являється стиль електронної сигарети, відомий як вейп-поди(vape pods). Вони призначені для перенесення і можуть заправлятися шляхом заправки або заміни картриджа з рідиною.

5. За ними йдуть вейп-моди (vape mods) або бокс-моди. Вони, як правило, є територією більш досвідчених користувачів електронних сигарет і можуть бути ідентифіковані за масштабом хмари пари, яку вони виробляють. Дизайн є одночасно складним і таким, що налаштовується.

6. Нарешті, є категорія електронних сигарет, які називають технічними модами. Це найбільш технічно складні пристрої, які можна налаштувати, і вони можуть включати в себе різні типи вейп-котушок.

Вейп проти електронних сигарет

Отже, якщо ви роздумуєте над вибором між електронними сигаретами та вейпами, то майте на увазі, що в основі своїй це одне й те саме. Ваш вибір електронної сигарети залежатиме від ваших особистих уподобань і рівня ваших технічних знань. Маючи тисячі варіантів подібних пристроїв і майже стільки ж рідин для електронних пристроїв, ви можете витратити все життя на пошук правильної комбінації.

Ploom X Advanced був створений як альтернатива курінню з використанням справжнього тютюну. Отже, якщо ви все ще цікавитеся пропонованими варіантами, ми думаємо, що вам сподобається прочитати "Представляємо Ploom – де технології зустрічаються зі стилем". В ній детально розглядається, як Ploom X Advanced забезпечує справжній аромат тютюну, завдяки інноваційній технології нагрівання, підкреслюючи важливість свідомого ставлення до куріння та турботу про навколишнє середовище, порівняно зі звичайним курінням²
¹ Порівняння з курінням сигарет. На основі тестування сенсорної панелі, що порівнює інтенсивність тютюнового запаху сигаретного диму та пари від репрезентативних зразків тютюнових стіків із підігрівом Ploom X Advanced.

² На основі даних JTI, що порівнюють присутність вибраних компонентів у повітрі приміщення після використання Ploom X Advanced і після куріння сигарет за однакових умов.

Переглянути всі статті блогу

Наші останні новини та оновлення